فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر

مهره‌های ستون فقرات در ناحیه کمر از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. با این همه گاهی از اوقات شدت ضربات وارده به این کمر زیاد بوده و باعث شکستگی در مهره‌ها می‌گردد. در فیزیوتراپی روش‌های شناخته شده‌ای برای بهبود شکستگی مهره کمر و توانبخشی بیمار بعد از جراحی‌های لازم وجود دارد. در این مطلب به ارائه اطلاعات مفیدی درباره فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر می‌پردازیم. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کلینیک مربوطی با بهترین تجهیزات روز آماده ارائه خدمات فیزیوتراپی کمر در منزل به بیماران مجموعه می‌باشد.

دلایل اصلی شکستگی مهره کمر چیست؟

بیان یک دلیل واحد و مشخص برای بروز شکستگی در مهره‌های کمر کار ساده‌ای نیست. با این همه وارد شدن فشار زیاد بر این ناحیه از بدن را می‌توان اصلی‌ترین دلیل شکستگی مهره کمر دانست. چنانچه مهره‌ها و استخوان‌های کمر ضعیف‌تر از فشار وارده باشند قطعا با شکستگی و فروپاشی مواجه می‌شوند. فشارهای کمتر باعث خمیدگی و ایجاد انحنا در مهره‌های کمر خواهند شد. اما برای ایجاد شکستگی در کمر و مهره‌های درون آن فشارهای بیشتری نیاز است. در حالت کلی عوامل ایجاد کننده فشار روی مهره‌های کمر عبارتند از:

فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر

1- پوکی استخوان:

از رایج‌ترین دلایل شکستگی مهره کمر بیماری پوکی استخوان در فرد می‌باشد. در اثر این بیمار استخوان‌ها نازک شده و استحکام خود را از دست می‌دهند. از این رو فرد در حرکات و فعالیت‌های عادی دچار فرو ریختگی مهره کمر می‌گردد. آمارها نشان می‌دهد در حدود 40 درصد از زنان تا رسیدن به سن 80 سالگی دست کم یکبار دچار شکستگی مهره کمر می‌شوند. زیرا بیماری پوکی استخوان در زنان مسن شیوع بالایی دارد. فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر یکی از روش‌های موثر درمان در این موارد است. علاوه بر این مگنت تراپی برای پوکی استخوان نیز نتایج بسیار مطلوبی در این عارضه را به همراه دارد. برای راحتی هر چه بیشتر فرد بیمار از خدمات مگنت تراپی و فیزیوتراپی کمر در منزل کلینیک کلینیک مربوطی استفاده کنید.

2- تروما و ضربه:

علت دیگری که به شکستگی مهره کمر منتهی می‌شود بروز تروما و ضربات شدید به کمر است. ضربات بر اساس شدتی که دارند شکستگی‌هایی خفیف یا شدید در مهره کمر ایجاد خواهند کرد. این فشارها می‌توانند در زمان تصادفات رانندگی یا فعالیت‌های ورزشی روی کمر فرد وارد شوند. اگر شدت آسیب وارده به کمر زیاد نباشد از طریق درمان‌های فیزیوتراپی کمر می‌توان اقدام کرد. در غیر این صورت احتمال نیاز به درمان‌های تهاجمی نظیر جراحی وجود دارد.

3- متاستاز سرطان:

متاستاژ سرطان به معنای پخش شدن غده سرطانی در بدن بیمار است. ستون فقرات و مهره‌های درون آن جزو قسمت‌هایی هستند که در اغلب سرطان‌ها هدف قرار می‌گیرند. چنانچه غده‌های سرطانی در ناحیه کمر رشد زیادی داشته باشند، مهره‌های این ناحیه دچار شکستگی می‌شوند.

علایم و نشانه‌های شکستگی مهره کمر چیست؟

چنانچه فرد در ناحیه کمر دچار شکستگی مهره شده باشد علایمی را شاهد هستیم. این علایم به تشخیص درست و به موقع شکستگی مهره کمر در فرد کمک می‌کنند. در مواقعی که شکستگی مهره کمر تدریجا صورت می‌گیرد بیمار درد چندانی حس نخواهد کرد. اما مهم‌ترین نشانه در چنین بیمارانی ضعف و بی‌حس شدن در ناحیه کمر است. برای بهتر شدن این علائم و عوارض می‌توان از فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر کمک گرفت. بعد از شکستگی کامل مهره کمر درد نیز در بیمار آغاز شده و شدت پیدا می‌کند. برخی از آزمایشات و معاینات بالینی هم برای تشخیص این عارضه در مهره کمر به کار می‌روند. در بیماران مبتلا به پوکی استخوان باید به صورت دوره‌ای تحت کنترل و نظارت پزشک قرار گیرند. همچنین در شکستگی مهره کمر بررسی وضعیت داخلی بدن بیمار و سوابق بیماری وی می‌تواند راه گشا باشد. بعد از تشخیص شکستگی مهره کمر و شدت آن راه‌های درمانی متناسب توسط پزشک متخصص تجویز می‌گردد.

فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر

راه‌های درمان شکستگی مهره کمر چیست؟

بعد از اینکه علت و شدت شکستگی و کمر در بیمار مشخص شد باید بهترین روش درمان آن اجرا گردد. روش‌های درمانی مختلفی برای بهبود این عارضه در کمر وجود دارد که عبارتند از:

  • استراحت داروهای مسکن مناسب: در بسیاری از اوقات شکستگی مهره کمر با استراحت بهبود می‌یابد. در این شرایط ار داروهای مسکن برای کاهش درد بیمار در ناحیه کمر استفاده می‌شود.
  • استفاده از بریس: کمک گرفتن از بریس‌های طبی برای بهبود شکستگی مهره کمر راه‌کاری متداول است.
  • جراحی: با وجودی که شکستگی در مهره کمر ندرتا به جراحی نیاز دارد اما از روش‌های درمان این عارضه محسوب می‌شود. چنانچه شدت شکستگی مهره کمر بیشتر از 50 درصد طول ستون فقرات را شامل شود از جراحی کمک می‌گیرند.
  • فیزیوتراپی: از درمان‌های بسیار موثر در این عارضه کمک گرفتن از متدهای مختلف فیزیوتراپی است. در ادامه با این روش کارآمد و موثر در بهبود شکستگی مهره کمر آشنا می‌شویم.

می‌باشند.

فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر چگونه است؟

اشاره کردیم که فیزیوتراپی در بهبود شکستگی مهره کمر بیشترین کاربرد را دارد. در ابتدا لازم است تا کمر آسیب دیده توسط متخصص فیزیوتراپی معاینه و بررسی گردد. این معاینات بالینی عمدتا با لمس بخش‌هایی از کمر توسط تراپیست همراه می‌باشد. نواحی شدت گرفتن درد و میزان حرکت در ستون فقرات، کمر و پاها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. روند درمان فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر شامل چند بخش مختلف اعم از:

  • کاهش درد بیمار: در این بخش از تکنولوژی‌های مختلفی برای کاهش میزان درد بیمار استفاده می‌شود. یکی از این روش‌های گرما یا سرما درمانی می‌باشد. مگنت تراپی و دیگر متدهای فیزیوتراپی نیز در کاهش درد موثر هستند.
  • انجام تمرینات انعطافی: تمرینات ملایم با شدت کم و به منظور بهبود دامنه حرکتی در بیمار توسط فیزیوتراپ متخصص آموزش داده می‌شود.
  • تمرینات قدرتی در تراپی شکستگی مهره کمر: هدف از تمرینات قدرتی تقویت کردن عضلات و بالا بردن مقاومت استخوان‌ها می‌باشد.
  • بهبود وضعیت قرارگیری بدن بیمار: در این مرحله پزشک به بیمار آموزش می‌دهد چطور کمر خود را در وضعیت مناسبی قرار دهد.
  • جلوگیری از افتادن و ایجاد تعادل: این مرحله آخرین بخش از کار فیزیوتراپی برای بهبود شکستگی مهره کمر است. در این مرحله به بیمار برای تعادل داشتن در حین راه رفتن تمرین داده می‌شود.

می‌باشد.

سخن آخر:

فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر یکی از بهترین متدهای درمان در صورت ایجاد شدن این عارضه می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *