درد در ناحیه کمر از جمله دردهای شایع برای همه گروههای سنی محسوب میشود. علل مختلفی مانند دیسک کمر و سبک نادرست نشستن به بروز درد در کمر منتهی میشود. راههای درمان زیادی برای بهبود این دردها و درمان بیماریهای این ناحیه وجود دارد. فیزیوتراپی نیز با استفاده از شیوههای علمی و تکنولوژیهای روز موفق به بهبود شرایط بیمار میگردد. با توجه به بیتابی و شدت در کمر بسیاری از بیماران ترجیح میدهند فیزیوتراپی کمر در منزل را تجربه کنند. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کلینیک مربوطی با حضور بهترین فیزیوتراپیستها در مجموعه خدمات جامعی ارائه میکند. بهترین متدها و روشهای درمان درد کمر در منزل و با تجهیزات مورد نیاز توسط فیزیوتراپیستهای کلینیک کلینیک مربوطی انجام میشود.
فیزیوتراپی کمر:
فیزیوتراپی به عنوان یک حرفه مراقبتی- بهداشتی شناخته میشود که به ترمیم و بهبود عملکرد عضو کمک میکند. در علوم پزشکی فیزیوتراپی یک راهکار ایدهآل برای بهبود و کاهش چشمگیر درد در ناحیه کمر میباشد. متخصص فیزیوتراپی ابتدا باید علت بروز درد کمر بیمار را تشخیص داده تا بتواند آن را درمان کند. زیرا علل ایجاد کننده درد میتواند راه حل و شیوه رفع آن را نیز در درمانهای فیزیوتراپی مشخص کند. این شیوه از روشهای غیرتهاجمی مورد استفاده در درمان بسیاری از مشکلات کمر است. برای بهبود عملکرد کمر و کاهش درد در این ناحیه از روشهای مختلفی در فیزیوتراپی کمک گرفته میشود. این متدها و روشهای فیزیوتراپی کمر در منزل و کلینیک قابل اجرا میباشد. این متدها عبارتند از:
- الکتروتراپی و گرم کردن کمر
- استفاده از امواج صوتی برای بهبود درد
- به کارگیری شاک ویو به منظور کاهش التهابات عصبی در ناحیه کمر بیمار
- کمک گرفتن از ماساژ درمانی و تمرینات بدنی مختلف
میباشد. بسته به شرایط بیمار و علت بروز درد در کمر فیزیوتراپیست یکی از این روشها را انتخاب و اجرا میکند.
فیزیوتراپی کمر با برق:
فیزیوتراپی کمر با برق که الکتروتراپی نیز گفته میشود از شیوههای موثر در درمان دردهای کمر است. در این روش از پالسهای ضعیف شدهی الکتریکی در ناحیهی مشکلدار کمر بیمار استفاده میکنند. از این متد درمانی برای طیف گستردهای از بیماریها در فیزیوتراپی بهره گرفته میشود. این روش فیزیوتراپی کمر در منزل نیز قابل اجرا میباشد. کافی است تا با کارشناسان ما در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کلینیک مربوطی تماس گرفته و درخواست خود را ثبت کنید. اگر فیزیوتراپ الکتروتراپی را برای بیمار مناسب تشخیص دهد فیزیوتراپی در منزل یا کلینیک برایتان انجام میشود. از جمله فواید استفاده از برق در فیزیوتراپی کمر عبارتند از:
- بهبود یافتن جریان گردش خود در این ناحیه
- تقویت ماهیچههای کمر
- افزایش سرعت رشد استخوانها
- ترمیم هرچه سریعتر بافتهای آسیب دیده
میباشد.
فیزیوتراپی اسپاسم کمر:
اسپاسم یا گرفتگی در کمر به دلایل مختلفی از قبیل حرکتهای سریع و ناگهانی بروز میکند. از جمله علائم اسپاسم کمر نیز میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- دردهای شدید در کمر
- خشکی و بروز تنش در عضلههای کمر
- خم شدن زیاد به جلو
- استرسهای شدید
چنانچه اسپاسم کمر با استراحت بهبود نیافت باید برای درمان آن اقدام نمود. از بهترین راههای درمان این مشکل در ناحیه کمر کمک گرفتن از متدهای درمان فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی کمر در منزل راهکاری مناسب برای خلاصی از دست اسپاسم کمر است.
فیزیوتراپی دیسک کمر:
شایعترین نوع فیزیوتراپی کمر در بین افراد فیزیوتراپی دیسک کمر میباشد. در بین 5 مهره کمر غضروفهایی وجود دارند که به آنها دیسک گفته میشود. در واقع این صفحات غضروفی در حکم ضربهگیر کمر به شمار میروند. از جمله شیوههای رایج برای درمان دیسک کمر و کاهش دردهای ناشی از ان لیزر درمانی میباشد. این متد درمانی فیزیوتراپی کمر در منزل بیمار نیز قابل اجرا است. متخصص فیزیوتراپ با دستگاه و تجهیزات لیزر درمانی در منزل فرد بیمار حاضر شده و درمان را آغاز میکند. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کلینیک مربوطی برای راحتی هرچه بیشتر بیماران خود خدمات فیزیوتراپی در منزل را ارائه میکند. دیسک کمر حتی بعد از درمانهای تهاجمی نظیر عمل جراحی نیز به درمانهای فیزیوتراپی نیاز دارد.
فیزیوتراپی کمر با سوزن
درمان دردهای ناحیه کمر به کمک سوزنهای خشک یکی دیگر از شیوههای درمان فیزیوتراپی است. توجه داشته باشید که این متد درمانی را با طب سوزنی اشتباه نگیرید. اگر چه در هر دو روش از سوزن برای بهبود بیمار استفاده میشود اما تفاوتهای زیادی با هم دارند. سوزنهای خشک مورد استفاده در درمان کمر بدون نیاز به دارو درد را در این ناحیه کاهش میدهند. تنشهای عضلانی در کمر بیمار کم شده و اختلالات صفحههای حرکتی بهبود مییابد. نکته جالب توجه اینکه این متد فیزیوتراپی کمر در منزل بیمار نیز به راحتی قابل انجام است. مشروط بر اینکه متخصص فیزیوتراپی انجام آن را برای مشکل کمر بیمار لازم بداند.
فیزیوتراپی سرخوردگی مهره کمر:
اگر یک استخوان در قسمت از مهرههای کمر بیمار از محل اصلی خود بلغزد سرخوردگی مهره کمر ایجاد میشود. در برخی از بیماران این عارضه علائمی با خود به همراه ندارد. اما برخی دیگر از افراد در صورت سرخوردگی مهره کمر دچار ضعف و گرفتگی در کمر میشوند. در پارهای از اوقات فرد مبتلا به این مشکل دچار علائمی مانند لنگیدن میگردد. خوشبختانه فیزیوتراپی از شیوههای درمانی بسیار موثر در درمان سرخوردگی مهره کمر است. این روشهای درمانی در فیزیوتراپی برای درمان سرخوردگی مهره کمر شامل مواردی همچون:
- ریلکس کردن بیمار
- استفاده از امواج مافوق صوت
- گرما درمانی
- سرما درمانی
- برق درمانی
- ماساژ عمیق
میشود. با توجه به تشخیص فیزیوتراپیست میتواند خدمات درمانی فیزیوتراپی کمر در منزل را دریافت نمایید.
فیزیوتراپی برای سیاتیک کمر:
به دردهای ناشی از التهابات عصبی در اصطلاح علمی دردهای سیاتیک گفته میشود. در درمان این دردهای ناحیه کمر به کمک فیزیوتراپی از اصلاح حالت بدن تا تحریک اعصاب استفاده میگردد. تمرینات بدنی مختلفی نیز برای بهبود دردهای سیاتیک کمر وجود دارد. این حرکات و تمرینات توسط فیزیوتراپیست کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کلینیک مربوطی به شما آموزش داده میشود.
کلام آخر:
فیزیوتراپی کمر در منزل یکی از بهترین روشها برای درمان انواع دردهای کمر است. با توجه به علل مختلف دردهای ناحیه کمر متدهای درمانی مختلفی در فیزیوتراپی نیز برای آن تجویز میشود. برای دریافت نوبت و کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان ما از طریق سایت کلینیک فیزیوتراپی کلینیک مربوطی تماس بگیرید.