فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا

پیچ خوردگی مچ پا یکی از آسیب‌های شایع به ویژه در بین ورزشکاران محسوب می‌شود. درمان به موقع و اصولی به بهبود کامل پیچ خوردگی مچ پا و عوارض ناشی از آن کمک زیادی می‌کند. فیزیوتراپی راه‌کار درمانی است که توسط پزشکان زیادی برای پیچ خوردگی مچ پا توصیه می‌شود. اما فایده فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا چیست؟! تقویت عضلات مچ پا و کمتر شدن درد در این ناحیه از اصلی‌ترین فواید فیزیوتراپی به شمار می‌رود. درمان پیچ خوردگی مچ پا در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی مربوطی با بهترین متدهای روز دنیا انجام می‌شود.

پیچ خوردگی مچ پا

یکی از آسیب‌های شایع مربوط به اندام‌های تحتانی پیچ خوردگی مچ پا می‌باشد. در مچ پای انسان رباط‌های کشسانی متعددی وجود دارند که مفصل و استخوان‌ها را در محل خود نگه می‌دارند. یکی از وظایف این رباط‌ها محافظت از مچ پا در برابر پیچ خوردگی و حرکت‌های غیر طبیعی است. حالت طبیعی این رباط‌ها اجازه کشیده شدن در محدوده طبیعی را به آن‌ها می‌دهد. اما اگر یک رباط در این ناحیه بیش از حد دچار کشیدگی گردد به اصطلاح مچ پا پیچ خورده است. پیچ خوردگی مچ پا دارای درجه‌های مختلفی است که شدت آسیب را نشان می‌دهند.

1- پیچ خوردگی درجه 1 مچ پا

این نوع پیچ خوردگی با کمی درد در ناحیه مچ پا همراه است. رباط‌ها تا حدودی کشیده شده و احتمال پارگی‌های جزئی نیز وجود دارد. درد و ورم مفصل مچ پا و بروز مشکلاتی در راه رفتن از نشانه‌های اصلی این نوع پیچ خوردگی می‌باشد. فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا از نوع درجه یک شامل تمرینات ایزومتریک و کششی می‌باشد.

2- پیچ خوردگی درجه 2 مچ پا

در این نوع پیچ خوردگی اغلب شدت درد بیشتر بوده و مفصل دچار ناپایداری می‌شود. تورم، کبودی و خشکی و مشکلات راه رفتن از دیگر عوارض پیچ خوردگی درجه 2 مچ پا هستند. فیزیوتراپ ممکن است استفاده از مچ بندهای طبی را برای پیچ خوردگی درجه 2 مچ پا تجویز کند.

3- پیچ خوردگی درجه 3 مچ پا

این نوع پیچ خوردگی مچ پا شدیدترین حالت به شمار می‌رود که درد بسیار شدید دارد. در پیچ خوردگی درجه 3 رباط‌های ناحیه مچ پا دچار پارگی شده و تورم زیادی ایجاد می‌شود. گاهی اوقات شدن آسیب به رباط‌های مچ پا به قدری است که باید جراحی شود. دوره درمان‌های فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا درجه 3 معمولا طولانی‌تر می‌باشد.

روش‌های درمان پیچ خوردگی مچ پا

شدت پیچ خوردگی مچ پا و آسیب‌های وارده به این ناحیه تعیین کننده روش درمان می‌باشد. گاهی با استراحت کافی شاهد بهبود پیچ خوردگی مچ پا در فرد آسیب دیده هستیم. اما در پیچ خوردگی‌های شدیدتر در مچ پا ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد. پس در وهله اول باید شدت پیچ خوردگی و وضعیت مچ پا مورد ارزیابی پزشک معالج قرار بگیرد. فیزیوتراپی چه بعد از عمل جراحی و در چه در شرایطی که جراحی نیاز نیست کارآمد و مفید می‌باشد. در ادامه با درمان‌ها و روش‌های فیزیوتراپی برای بهبود پیچ خوردگی در ناحیه مچ پا آشنا می‌شویم.

منظور از فیزیوتراپی مچ پا چیست؟

در فیزیوتراپی از روش‌ها و متدهای درمانی مختلفی برای بهبود وضعیت مچ پای پیچ خورده کمک گرفته می‌شود. متد درمانی مناسب باید با توجه به نظر متخصص فیزیوتراپ انتخاب و اجرا گردد. چرا که انجام نادرست متدهای درمانی فیزیوتراپی توسط اشخاص متفرقه می‌تواند خطرآفرین باشد. فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا کمک می‌کند تا:

  • تعادل فرد هنگام حرکت بهبود یابد
  • عضلات و بافت‌های مچ پا تقویت شوند
  • قدرت مچ پا افزایش پیدا کند
  • درد و التهابات در ناحیه پیچ خوردگی کمتر شود

با توجه به نقش کلیدی مچ پا در تحمل وزن بدن لازم است آسیب‌های این ناحیه جدی گرفته شوند. هرگونه ضعف و آسیب در این ناحیه در صورت بی‌توجهی به مشکلات جدی‌تری بدل خواهد شد. ما در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی مربوطی از بهترین تجهیزات و روش‌ها برای درمان پیچ خوردگی مچ پا استفاده می‌کنیم. همین الان می‌‌توانید از طریق سایت کلینیک نوبت خود را رزرو نمایید.

روش‌های درمان پیچ خوردگی مچ پا با فیزیوتراپی

در بین شیوه‌های غیر تهاجمی درمان پیچ خوردگی مچ پا، فیزیوتراپی قطعا از بهترین‌ها به شمار می‌رود. اقدامات و راه‌کارهای متعددی در این حوزه درمانی وجود دارد که به بهبود مچ پای پیچ خورده کمک می‌کند. روش‌هایی که توسط فیزیوتراپ و با توجه به شرایط بیمار به کار می‌رود شامل:

  • استفاده از گرما و الکتروتراپی به منظور بهبود گرفتگی عضلانی در ناحیه مچ پا
  • استفاده از امواج صوتی و اولتراسوند برای ترمیم بهتر مچ پا
  • فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا با امواج شورت ویو دیاترمی
  • استفاده از تیپینگ و بریس‌های کمکی
  • ماساژ و ریلکسیشن و مایوفاشیال ریلیز
  • به کارگیری لیزر کم توان و پرتوان برای ترمیم ضایعات در ناحیه مچ پا
  • تمرینات اصلاحی و تعادلی در ناحیه مچ پای پیچ خورده
  • الکتروتراپی برای کم کردن تنش‌های عضلانی و کاهش درد ناشی از پیچ خوردگی مچ پا

هستند. تعداد جلسات درمان نیز باید با توجه به نوع درمان و وضعیت مچ پای آسیب دیده توسط فیزیوتراپ مشخص گردد.

زنان بیشتر در معرض پیچ خوردگی مچ پا هستند یا مردان؟

اگر می‌خواهید بدانید کدام جنسیت بیشتر دچار پیچ خوردگی مچ پا می‌شوند این بخش را از دست ندهید. در زمینه ارتباط جنسیت با پیچ خوردگی مچ پا مطالعات متعددی انجام گرفته است. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که در نوجوانی مردان بیشتر از زنان در معرض پیچ خوردگی مچ پا قرار دارند. در حالی که از سن 30 سال به بالا زنان بیشتر از مردان دچار پیچ خوردگی مچ پا می‌شوند. بنابراین سن به عنوان یک فاکتور مهم در ارتباط پیچ خوردگی با جنسیت به شمار می‌رود.

سخن پایانی

یکی از آسیب‌های شایع در بین گروه‌های سنی مختلف پیچ خوردن مچ پا می‌باشد. دلایل و عوامل مختلفی منجر به پیچ خوردگی در این مفصل می‌‌شوند. یکی از بهترین راه‌های بهبود این آسیب، فیزیوتراپی برای پیچ خوردگی مچ پا است. شیوه‌های درمانی بسیار متعدد و متنوعی در فیزیوتراپی وجود دارد که برای پیچ خوردگی مچ پا موثر می‌باشد. تمام متدهای درمانی روز دنیا برای بهبود پیچ خوردگی مچ پا در کلینیک فیزیوتراپی دکتر مربوطی ارائه می‌شود.