آسیبدیدگی در ناحیه تاندون شانه دردهای شدید برای بیمار ایجاد میکند. شانه از مهمترین و پیچیدهترین مفاصل در بدن انسان است که به ما اجازه طیف وسیعی از حرکات را میدهد. ثبات و پایداری از ویژگیهای اصلی و وجه تمایز این مفصل میباشد. آیا از درمانهای فیزیورتراپی برای پارگی تاندون شانه مطلع هستید؟! درمانهایی نظیر ماساژ درمانی و الکتروتراپی وجود دارند که در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دکتر مربوطی ارائه میشوند.همچنین در این مجموعه خدمات فیزیوتراپی در منزل هم صورت میگیرد. در این مطلب تصمیم داریم این متدهای درمانی فیزیوتراپی برای پارگی و آسیب تاندون شانه را شرح دهیم.در کلینیک مربوطی ما خدماتی از جمله فیزیوتراپی در منزل ارائه میدهیم.
منظور از پارگی تاندون شانه چیست؟
پارگی تاندون شانه به وضعیت پزشکی ویژهای گفته میشود که تاندون وصل کننده عضلات به استخوان شانه پاره شود. از طریق این تاندون 4 عضله که عملکرد آنها برای حرکت شانه ضروری است به استخوان وصل میشوند. پارگی این تاندون درد شدیدی به همراه دارد و دامنه حرکتی شانه را نیز به شدت کاهش میدهد. 6 هفته برای جوش خوردن تاندون شانه به استخوان زمان نیاز است. سپس باید یک دوره 3 ماه برای ایجاد اتصال قوی بین تاندون و استخوان صبر کرد. التیام و درمان کامل پارگی تاندون در این ناحیه چیزی در حدود 6 تا 9 ماه طول میکشد. درمانهای فیزیوتراپی به بهبود سریعتر و بهتر پارگی تاندون شانه کمک زیادی میکند.
پارگی تاندون شانه چه علائمی دارد؟
تاندون شانه در صورت پاره شدن علائم و نشانههایی نیز به همراه دارد. اصلیترین نشانههای پارگی تاندون در این ناحیه از بدن:
- درد شدید که با حرکت دادن شانه شدت بیشتری پیدا میکند. فیزیوتراپی برای پارگی تاندون شانه درد را در این ناحیه تا حد زیادی التیام میبخشد.
- محدود شدن دامنه حرکتی شانه به ویژه در حالتهایی که تاندون درگیر باشد.
- تضعیف شدید عضلات شانه که به کاهش قدرت آنها منجر میشود.
- تورم که در برخی از مواقع در موضع پارگی تاندون شانه به وجود میآید.
- تولید صداهای غیرعادی از شانه
- شدت گرفتن درد حتی در شرایطی که شانه در حالت استراحت قرار دارد.
میباشد. با مشاهده این علائم باید بلافاصله به پزشک معالج مراجعه کرده و درمانهای لازم را آغاز کنید.
چرا تاندون شانه پاره میشود؟
تاندون شانه استحکام بالایی برای اتصال عضلات به استخوان در این قسمت از بدن دارد. با این حال فشار و شرایط نامناسب میتواند باعث پاره شدن تاندون در شانه گردد. علل پارگی این تاندون شامل:
- صدمات حاد ناشی از حوادث و ضربات
- استفاده غیر طبیعی و بیش از اندازه از عضلات و تاندون شانه
- فرآیندهای التهابی مانند بیماریهای تندیس تاندونی
- عوامل ژنتیکی
- بیماریهای مزمن نظیر دیابت و روماتیسم
باشد. فیزیوتراپی برای پارگی تاندون شانه فارغ از علت ایجاد میتواند کمک کننده باشد.
راههای تشخیص پارگی تاندون شانه
برای تشخیص پارگی تاندون در ناحیه شانه راههای متعددی وجود دارد که توسط پزشک معالج انتخاب میشود. روشهای تشخیص موثر برای پارگی تاندون در ناحیه شانه شامل:
- معاینات پزشکی
- بررسیهای فیزیوتراپی
- تصویربرداری
- آزمایشهای تشخیصی
- سونوگرافی
هستند. بعد از تشخیص پارگی از روشهای مختلفی برای درمان این مشکل ر ناحیه شانه میتوان بهره برد. فیزیوتراپی یکی از رایجترین و موثرترین روشهای درمان پارگی تاندون شانه محسوب میشود. برای دریافت خدمات درمانی باکیفیت با حضور بهترین فیزیوتراپیستها و تجهیزات مدرن به ک