قوز پشت یکی از ناهنجاریهای بالای کمر محسوب میشود که به آن کیفوز هم میگویند. آیا میدانید که فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر بسیار موثر است؟! اگر شما نیز دچار این مشکل در ناحیه کمر خود هستید میتوانید به کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دکتر مربوطی مراجعه نمایید. بهترین متدهای درمان این عارضه در این کلینیک انجام میشود تا مشکل شما برطرف گردد.و ما در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی مربوطی خدماتی از جمله فیزیوتراپی در منزل و در مطب را ارائه میدهیم.
قوز کمر چیست؟
کمر و ستون فقرات دارای میزانی قوس و انحنا میباشد که طبیعی است. اگر شدت قوس و انحنا در ناحیه کمر شدت پیدا کند به آن قوز کمر یا کیفوز گفته میشود. این قوز موجب میشود قسمت بالایی ستون فقرات خمیدهتر و گردتر از حد نرمال به چشم آید. حالتهای غیراستاندارد در نشستن و ایستادن میتواند منجر به بروز قوز کمر شود. در تعریف پزشکی اگر انحنای ستون فقرات بیشتر از 50 درجه افزایش یابد فرد به قوز کمر مبتلا شده است. بیتوجهی به این عارضه میتواند مشکلات زیادی نظیر کمر درد در فرد مبتلا ایجاد کند.
انواع قوز کمر دلایل ایجاد آن
فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر یکی از روشهای موثر و کارآمد محسوب میشود. اما قبل از اینکه به کمکهای فیزیوتراپی در بهبود این عارضه بپردازیم بهتر است با دلایل ایجاد آن آشنا شویم. قوز در ناحیه کمر انواع مختلفی دارد و هر کدام به دلایل مختلفی ایجاد میشوند.
1- قوز کمر شوئرمن
این عارضه بیشتر به دلیل نقص در صفحه رشد مهرهها در سنین نوجوانی رخ میدهد. در نتیجه کمر و ستون فقرات حالتی غیر طبیعی پیدا کرده و به مرور نیز وخیمتر میشود. قوز کمر شوئرمن در پسران بیشتر از دختران مشاهده میشود.
2- قوز کمر پوسچرال
این قوز کمر از شایعترین انواع آن به شمار میرود و در نتیجه وضعیت نامناسب بدن ایجاد میگردد. عضلات با قرار گرفتن در وضعیت بد به مرور ضعیف شده و سفت میشوند. در نتیجه انحنای طبیعی ستون فقرات نیز تحت تاثیر قرار گرفته و حالت غیر طبیعی پیدا میکند.
3- قوز کمر مادرزادی
این نوع قوز اغلب در زمان جنینی و در بدن مادر برای فرد ایجاد میشود. به عبارتی ستون فقرات جنین به درستی شکل نمیگیرد و در نتیجه فرد مبتلا به قوز کمر میشود. فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر مادرزادی میتواند روش موثر و کمک کنندهای باشد. البته احتمال نیاز به درمانهای دیگری نظیر جراحی هم وجود دارد. در این زمینه پزشک متخصص باید نظر نهایی را اعلام کند.
4- قوز کمری عصبی و عضلانی
این نوع قوز به دلایل مختلفی مانند بیماریهای عصبی و عضلانی به وجود میآید.
5- سایر انواع قوز کمر
گاهی اوقات عفونت در ستون فقرات یا شکستگی مهرهها باعث به وجود آمدن قوز در کمر میشوند.
علائم و نشانههای قوز کمر چیست؟
نشانهها و علامتهای هر بیماری و عارضه یکی از بهترین راههای شناسایی آن است. در این بخش به علائم قوز کمر در افراد اشاره میکنیم. از جمله این علائم که میتوانند ناشی از قوز کمر باشند میتوان به:
- کمر درد
- اسپاسمهای عضلانی در ستون فقرات
- خستگی بدن
- کم شدن قدرت و تحرک در فرد مبتلا
- حساسیت و سفتی ستون فقرات
اشاره نمود. با مشاهده این عوارض برای تشخیص نهایی به پزشک متخصص مراجعه کنید. درمانهای فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر نیز اثرات مثبت زیادی دارند.
قوز کمر چه عوارضی دارد؟
در این بخش به مهمترین و شایعترین عوارض قوز کمر در افراد مبتلا اشاره میکنیم. اختلالات زیادی نظیر ناتوانی در راه رفتن و مشکلات بینایی از عوارض این قوز میباشند. همچنین در برخی از افراد قوز کمر موجب بروز تنگی نفس هم خواهد شد. در سالمندان خطر زمین خوردن و شکستگی بر اثر قوز کمر نیز افزایش پیدا میکند. با توجه به عوارض جدی این عارضه توصیه میشود حتما برای پیگیری و درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید. درمان قوز کمر هرچه سریعتر انجام گیرد نتیجه بهتری نیز خواهد داشت. پیش از اینکه عوارض ناشی از این قوز شدت پیدا کنند به پزشک معالج مراجعه کنید.
رفع قوز کمر با فیزیوتراپی
فیزیوتراپی برای درمان قوز کمر متدها و روشهای بسیار متنوعی دارد. این شیوهها بسته به نوع قوز کمر و شدت آن توسط فیزیوتراپهای متخصص انتخاب میشود. تمرینات مختلفی نیز وجود دارند که متخصص به فرد مبتلا آموزش میدهد. همچنین نحوه صحیح نشستن و ایستادن نیز برای بهبود قوز کمر آموزش داده میشود. برای اینکه نتیجه بهتری از درمانهای فیزیوتراپی دریافت کنید باید به توصیههای فیزیوتراپ خود توجه نمایید. قوز کمر از طریق روشهای مختلفی نظیر الکتروتراپی و مگنت تراپی بهبود پیدا میکند. تمام متدهای موثر برای بهبود این عارضه در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دکتر مربوطی ارائه میشود. کافی است با کارشناسان کلینیک تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی و نوبت ویزیت را دریافت کنید. در بخش بعدی به شیوههای درمان قوز کمر در فیزیوتراپی اشاره میکنیم.
درمانهای فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر
متدها و روشهای درمانی کارآمد فیزیوتراپی برای درمان قوز در ناحیه کمر عبارتند از:
- گرما تراپی و الکتروتراپی
- استفاده از اولتراسوند و امواج صوتی
- درمان به شورت ویو دیاترمی
- تمرینات طبی
- مایوفاشیال ریلیز و ماساژ درمانی
- مگنت تراپی و استفاده از میدانهای مغناطیسی
- استفاده از لیزرهای کم توان و لیزرهای پرتوان
همچنین توانایی بینایی و کلامی فرد مبتلا در جلسات تراپی مورد ارزیابی قرار میگیرد. در مواردی که فرد مبتلا درد زیادی دارد از برخی داروهای مسکن هم میتوان استفاده کرد.
درمان قوز کمر در کلینیک فیزیوتراپی دکتر مربوطی
در کلینیکهای تخصصی فیزیوتراپی نظیر کلینیک مربوطی تجهیزات روز دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. این تجهیزات در کنار متخصصین مجرب فیزیوتراپ درمانها را بسیار اثربخش میکنند. بسیاری از روشهای درمان فیزیوتراپی برای بهبود قوز کمر در منزل بیمار قابل انجام است. بنابراین میتوانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل نیز بهرهمند شوید.
سخن پایانی
فیزیوتراپی برای رفع قوز کمر میتواند آثار درمانی بسیار مطلوبی داشته باشد. کافی است با تجهیزات مناسب و توسط متخصصین فیزیوتراپ انجام گیرد. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دکتر مربوطی خدمات جامعی برای درمان قوز کمر ارائه میکند. از جمله این خدمات درمان قوز کمر در منزل بیمار میباشد. قوز کمر در صورت درمان نشدن مشکلات حرکتی و تنفسی زیادی را میتواند ایجاد کند. پس برای درمان به موقع قوز کمر خود یا عزیزانتان اقدامات درمانی لازم را در زمان مناسب آن انجام دهید.