سندروم تونل کارپال چیست

مقدمه

سندروم تونل کارپال یا (cts) ،سندروم تونل کارپال گذرگاهی باریک در مچ دست است که از استخوان و رباط تشکیل شده است. زمانی که این گذرگاه باریک شود منجر به  درد، بی‌حسی، گزگز و ضعف در دست شما است. به نظر شما آیا با فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال می‌شود این بیماری را درمان کرد؟ پاسخ این سوال بله است.در کلینیک مربوطی ما خدماتی از جمله فیزیوتراپی در منزل ارائه میدهیم.

سندروم تونل کارپال چیست؟

سندروم تونل کرپال زمانی اتفاق می افتد که عصب میانی در مچ دست تحت فشار قرار می گیرد. عصب میانی یکی از اعصاب اصلی دست است که حس و حرکت را به انگشتان شست، اشاره، وسط و نیمی از انگشت حلقه را کنترل میکند. اگر تونل کارپال باریک شود یا بافت اطراف تاندون ها متورم شود، به عصب میانی فشار وارد می شود. این امر می‌تواند منجر به درد، بی حسی و ضعف در دست شود. علائم سندروم تونل کارپال معمولا به تدریج ظاهر می‌شوند که یکی از این موارد بی‌حسی، گزگز یا درد در دست یا انگشتان است که بیشتر در شب اتفاق می‌ افتد.

سندروم تونل کارپال

مورد دیگر ضعف یا ناتوانی در گرفتن اشیاء است. احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز در دست یا افتادن اشیاء از دست، درد در مچ دست و دشواری در انجام حرکات ظریف دست مانند بستن دکمه ها یا نوشتن است. عوامل مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به سندروم تونل کارپال را افزایش دهند، از جمله حرکات تکراری مچ دست و انگشتان، بارداری، چاقی، دیابت، کم کاری تیروئید، شکستگی یا دررفتگی مچ دست و غیره… است. تشخیص سندروم تونل کارپال معمولا توسط دکتر فیریوتراپی برای سندروم تونل کارپال انجام می‌شود.

راه های درمان سندروم تونل کارپال

  • در شب مچ دست خود را با آتل یا برییس ثابت نگه داریم.
  • برای کاهش درد و التهاب داروهای ضد التهابی استفاده کنیم.
  • برای کاهش التهاب دارو تزریق کنیم.
  • برای تقویت عضلات فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال بریم.
  • برای آزاد سازی عصب میانی جراحی کنیم.

 

 

فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال چگونه است؟

فیزیوتراپی می‌تواند بخش مهمی از درمان سندروم تونل کارپال باشد. یک فیزیوتراپیست می‌تواند با ارزیابی وضعیت بدن شما، برنامه های متناسب با نیازهای شما طراحی کند. این برنامه ها شامل مواردی هستند. یکی از این موارد، انجام تمریناتی است که به افزایش دامنه حرکتی، قدرت و انعطاف پذیری مچ دست و انگشتان شما کمک می‌کنند. یکی دیگر از این مورد ها انجام تمریناتی برای تقویت عضلات ساعد و مچ دست شما است، که می‌تواند به کاهش فشار روی عصب میانی کمک کند. انجام تمرینات دیگر که به بهبود هماهنگی و کنترل عضلات دست شما کمک میکند. یکی دیگر از این تمرین ها، انجام تمرینات اولتراسوند که می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. همچنین انجام تحریک الکتریکی عصب و لیزر درمانی که می‌توانند به درد ها پایان دهند. یخ درمانی هم  می‌تواند، یکی از روش هایی باشد که فیزیوتراپی پیشنهاد میکند.

فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال ممکن است به شما آموزش دهد که چگونه از مچ دست خود در محل کار و خانه به روش ارگونومیک استفاده کنید. این امر می‌تواند به کاهش فشار روی عصب میانی و جلوگیری از تشدید علائم شما کمک کند. در برخی موارد برای رفع فشار روی عصب میانی نیاز به عمل جراحی باشد. با این حال، فیزیوتراپی دراغلب موارد می‌تواند به عنوان یک درمان خط اول برای سندروم تونل کارپال باشد. زمانی که برای درمان به فیزیوتراپی می‌رویم، باید چند نکته را به خاطر بسپاریم. مدت زمان لازم برای مشاهده نتایج ممکن است متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است در عرض چند هفته احساس بهتری داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به چند ماه درمان نیاز داشته باشند. برای اینکه فیزیوتراپی موثر باشد، باید به طور منظم تمرینات خود را انجام دهید و دستورالعمل های فیزیوتراپیست خود را دنبال کنید. اگر سندروم تونل کارپال دارید، صحبت با یک فیزیوتراپیت می‌تواند به شما در تعیین اینکه آیا فیزیوتراپی برا شما مناسب است یا خیر، کمک کند.

 

مزایای فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال

  • فیزیوتراپی می‎‌تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از سندروم تونل کارپال کمک کند.
  • افزایش دامنه حرکت، قدرت و انعطاف پذیری مچ دست کمک کند.
  • بهبود عملکرد عصب میانی که تحت فشار قرار گرفته است.
  • جلوگیری از عوارض ناشی از سندروم تونل کارپال، مانند ضعف عضلانی و از دست دادن حس دست، کمک کند.
  • در برخی موارد، می‌تواند از عمل جراحی برای رفع فشار روی عصب میانی دست جلوگیری کند.
  • می‌تواند هزینه های جراحی را کاهش یابد.
  • فیزیوتراپی باید با سایر درمان ها، مانند دارو یا آتل بندی همراه باشد.

 

سخن آخر

اگر فکر می‌کنید که گرفتار سندروم تونل کارپال شدید، پیشنهاد من به شما این است که هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید، و درمان درست را با انجام فیزیوتراپی برای سندروم تونل کارپال تجربه کنید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *