مقدمه
تنگی کانال مچ دست یکی از شایع ترین اختلالات عصبی است. که با فشار آوردن به عصب میانی مچ دست ایجاد میشود. این بیماری خود را با بیحسی، ضعف و تورم مچ دست و ساعد نشان میدهد. به نظر شما انجام فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست این بیماری را بهبود میدهد؟ در پاسخ باید بگوییم بله با فیزیوتراپی میتوانیم تا حد زیادی این بیماری را کنترل و درمان کنیم.و ما در کلینیک مربوطی خدماتی همچون فیزیوتراپی در منزل ارائه میدهیم.در کلینیک مربوطی ما خدماتی از جمله فیزیوتراپی در منزل ارائه میدهیم.
تنگی کانال مچ دست چیست؟
تنگی کانال مچ دست یا سندرم تونل کارپال، مختل شدن عصب میانی در مچ دست است. عصب میانی حسو حرکت به انگشتان دست شما میدهد. زمانی که کانال مچ دست شما باریک میشود، عصب میانی تحت تاثیر قرار میگیرد. که موقعی که عصب میانی درگیر شود باعث درد، بیحسی، سوزن سوزن شدن و بیقوتی در دست شما میشود. نشانههای تنگی کانال مچ دست برای شما رفته رفته اتفاق میافتد. اغلب در صبح زود یا شب احساس درد، بیحسی یا ضعف در دستان خود داریم. موقع بلند کردن اشیاء، نوشتن با مداد یا خودکار، رانندگی طولانی مدت گرفتار این مشکل میشویم. و دستانمان بیحال و بیقوت هستند. بیحالی در دستان باعث، افتادن اشیاء میشود.
عوامل زیادی میتواند باعث تنگی کانال مچ دست بشود. یکی از این موارد کار کردن زیاد از دست و مچ دست است. اگر کاری دارید که باعث حرکت دادن زیاد دست یا مچ دست مثل نواختن موسیقی، کار با کامپیوتر باشد، ممکن است زودتر گرفتار این بیماری بشوید. تغییر و تحول در هورمون های بدن موقع بارداری، میتواند باعث ورم کردن مچ دست شما بشود. و به عصب میانی فشار وارد کند. اضافه وزن هم میتواند، خطر ابتلا به تنگی کانال مچ دست شما را دوچندان کند و به عصب میانی عارضه ایجاد کند. از موارد دیگر شکستگی مچ دست، دیابت و غیر… است.
خوب شدن سندرم تونل کارپال بسته به اراده شما دارد. درمانهای رایج عبارتند از:
- آتل بستن مچ دست.
- رفتن به فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست
- استفاده از داروهای کاهش درد وسوزن سوزن شدن.
- تزریق در کانال مچ دست که میتواند درد را کاهش یابد.
- از حرکت دادن تکراری دست و مچ دست خودداری کنیم.
- سعی کنیم مچ دست خود را صاف نگه داریم
- از کمپرس آب سرد استفاده کنیم.
فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست چگونه انجام میشود:
فیزیوتراپی میتواند بخش زیادی از تنگی کانال مچ دست را درمان کند. فرد باید برای تنگی کانال خود، تمرین هایی انجام دهد.
تمرینات فیزیوتراپی عبارتند از:
- فیزیوتراپی امکان دارد روش هایی مانند اولتراسوند، تحریک الکتریکی و لیزر درمانی برای کاهش درد و التهاب استفاده کند.
- فیزیوتراپی آموزش هایی برای کشش و تقویت عضلات مچ دست به شما یاد میدهد، که این آموزش ها به بهبود دامنه حرکت و قدرت دست و مچ دست شما کمک میکند.
- فیزیوتراپی به شما آموزش میدهد که چگونه با مچ دست خود رفتار کنید، که کمتر فشار به عصب میانی وارد شود.
- فیزیوتراپی به شما خطراتی که ممکن است آسیب بیشتری، به تنگی کانال مچ دست وارد شود آموزش میدهد.
- با انجام دادن تمرینات تقویتی، مچ دست و عضلات خود را تقویت کنید.
- تمرینات حرکتی باعث بهبود دامنه حرکت مچ دست میشود.
- تمرینات ارگونومیک نحوه قرار گرفتن مچ دست در شکل درست را یاد میدهد، که فشار کمتری به عصب میانی وارد شود.
فیزیوتراپی برای درمان تنگی کانال مچ دست انواع مختلفی دارد. یکی از این روش ها، استفاده از امواج صوتی برای گرم کردن بافت های عمیق مچ دست است. که به آن اولتراسوند میگویند. با این روش درد و التهاب دست ما کاهش مییابد. روش دوم لیزر درمانی است، که با استفاده از نور لیزر بافت ها را تحریک میکنند که این کار باعث سریع تر شدن روند درمان میشود. روش سوم تحریک الکتریکی است، از جریان الکتریکی برای تحریک عضلات استفاده میکنند که باعث قدرت عضلات دست میشود.
مزایای فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست
ما با فیزیوتراپی میتوانیم تنگی کانال مچ دست خود را تا حدامکان برطرف کنیم. برخی از مزایایی فیزیوتراپی عبارتند از:
- در فیزیوتراپی طیف وسیعی، از تکنیک ها وجود دارد. که انجام این تکنیک ها درد و التهاب دست ما را کاهش می دهد.
- با فرکانس و امواج صوتی میتوانیم، بافت های عمیق مچ دست خود را گرم کنیم. و جریان خون را بالا ببریم.
- نور لیزر میتواند برای کاهش درد و التهاب استفاده بشود.
- لرزش مکانیکی، برای کاهش درد و سوزن سوزن شدن استفاده میشود.
- تنگی کانال مچ دست باعث سفت و ضعف در مچ دست شما میشود. با انجام تمریانت در فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست میتوان دامنه حرکتی و قدرتی مچ دست را خوب کرد.
- فیزیوتراپی میتواند به ما آموزش دهد. که مچ دست خود را چگونه قرار دهیم، که کمتر آسیبی به ان وارد شود. و با یاد گیری این آموزش ها از بروز آسیب های احتمالی جلوگیری میکند.
- فیزیوتراپی میتواند جایگزین عمل جراحی بشود. که جراحی عوارض گوناگونی دارد.
- با انجام فیزیوتراپی میتوانیم هزینه های جراحی را کاهش دهیم.
سخن آخر
اگر دچار تنگی کانال مچ دست هستند. مهم این است که به موقع درمان بشوید. نحوه درمان میتواند روی کیفیت زندگی شما تاثیر بگذارد. پس بهتر است درمان صحیح، را با فیزیوتراپی برای تنگی کانال مچ دست شروع کنیم. در روند درمان تعداد جلسات خیلی مهم هستند و اگر جلسات را به موقع و کامل انجام دهید. بهبود قابل توجهی، در خود احساس میکنید.