آیا لاغری ارثی قابل درمان است ؟

در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که آیا لاغری ارثی قابل درمان است یا نه و در صورتی که قابل درمان است چرا راه هایی برای آن وجود دارد. هر چند در روزگار امروزی بیشتر افرادی که از سنین جوانی عبور می‌ کنند با مشکل چاقی روبرو هستند ولی بسیاری از افراد نیز وجود دارند که  لاغر هستند. بسیاری از افراد خصوصاً خانم‌ ها خیلی با لاغری خود مشکلی ندارند و حتی این مدل خود را دوست دارند. ولی وقتی که میزان لاغری از یک حد بیشتر می ‌شود هیچ کسی نمی‌ تواند ادعا کند که از وضعیت خود راضی است. در واقع بسیاری از افراد در دنیا وجود دارند که از لاغری خود رنج می‌ برند. حال در این مقاله می ‌خواهیم ببینیم آیا می ‌توان کاری کرد که بیماری لاغری این افراد تا حدودی برطرف شود و آن ها نیز تا حدی تناسب اندام پیدا کنند.

 

لاغر به چه کسی گفته می شود؟

لاغر به فردی گفته می ‌شود که شاخص توده بدنی او از هجده و نیم کم تر باشد. وقتی که شاخص توده بدنی فرد از حد استاندارد پایین ‌تر باشد آن فرد از لحاظ بنیه و توان جسمانی کم می ‌آورد و سلامت او به خطر می‌ افتد. بعضی از اعضای بدن فرد مانند مغز او و همچنین سیستم ایمنی فرد  به علت لاغری دچار مشکل می‌ شوند و همین مشکلاتی که برای مغز و سیستم ایمنی فرد پیش می‌ آید باعث به وجود آمدن یک سری از بیماری‌ های ثانویه هم می شوند.

 

دلایل مختلف لاغری

بعضی از افراد با مشکل لاغری مواجه هستند و هر چقدر هم که غذا می ‌خورند باز هم چاق نمی‌ شوند. این لاغری می‌ تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اولاً ابتلا به یک بیماری یا انجام یک عمل جراحی می ‌تواند منجر به لاغری فرد شود. یا کار و تلاش بیش از اندازه می ‌تواند باعث شود که فرد با کاهش وزن زیادی مواجه شود. اما بسیاری از افراد لاغر هم هستند که به صورت ارثی با این مشکب مواجه هستند. تمرکز ما در این مقاله بر روی این دسته از افراد است.

آیا لاغری ارثی قابل درمان است ؟

بیماری لاغری ژنتیکی

بسیاری از افراد فقط  چاقی را یک مشکل و یک بیماری می‌ دانند و حتی وقتی که یک فرد لاغر را می ‌بینند به او حسادت هم می‌ کنند. ولی باید به این نکته اشاره کنیم که لاغری هم یک نوع بیماری به حساب می‌ آید. در واقع هر فردی یک محدوده وزنی سالم دارد. وقتی که از آن محدوده بالاتر برود چاق به حساب می‌ آید و اگر از آن محدوده، پایین ‌تر بیاید، لاغر است. در واقع لاغری هم اگر به موقع درمان نشود یک بیماری به حساب می‌ آید و می‌تواند منجر به ایجاد بیماری ‌های دیگر و حتی منجر به مرگ شود. به بیان بهتر لاغری یک مکانیزم مزمن است و برای درمان آن بایستی از یک پزشک با تجربه کمک گرفته شود و یک فرایند طولانی طی شود.

 

عوامل ایجاد کننده لاغری ژنتیکی

وقتی که فرد با لاغری ژنتیکی مواجه است لاغری ژنتیکی او به یکی از عوامل زیر بستگی دارد:

  1. وجود بیماری های گوارشی به صورت ارثی
  2. وجود بیماری‌ های انگلی به صورت ارثی
  3. وجود بیماری هیپرتیروئیدیسم و یا همان بیماری پرکاری تیروئید به صورت ارثی
  4. وجود بیماری مرض قند به صورت ارثی

راه‌ های درمان لاغری ارثی

موضوع اصلی مقاله ما راجع به این است که آیا لاغری ارثی قابل درمان است یا نه. در پاسخ باید بگوییم که تا حد زیادی می توان امیدوار بود که لاغری ارثی درمان شود. راه‌های درمان لاغری ارثی عبارت هستند از:

1.     پرهیز از خوراکی های ضد اشتها

استفاده از خوراکی ‌هایی مانند شربت و شکلات و قند و شیرینی را تا حد ممکن کنار بگذارند تا اشتهای آن ها گرفته نشود. می ‌دانید که مصرف این مواد باعث می ‌شود که از اشتهای فرد جلوگیری شود.

 

2.     استفاده از خوراکی های اشتها آور

استفاده از ویتامین‌ های گروه بی کمپلکس باعث بیشتر شدن اشتهای افراد می‌ شود. این ویتامین ‌ها در موادی مانند لبنیات و سبزی ‌ها و گوشت‌ ها نهفته هستند.

 

3.     بیشتر کردن تعداد وعده ها

وعده های غذایی اصلی را به هیچ عنوان فراموش نکنید و در وعده های اصلی به صورت کامل غذا بخورید. علاوه بر وعده‌ های اصلی، میان وعده‌ هایی مانند انواع آجیل و میوه ‌های خشک شده مصرف کنید.

 

4.     استفاده از خوراکی های چاق کننده

یک سری از خوراکی‌ ها ذاتاً چاق کننده هستند. استفاده از این نوع خوراکی‌ ها برای افرادی که دچار لاغری ارثی هستند، توصیه می ‌شود. خوراکی‌ های زیر برای چاق شدن موثر است:

  1. آب گوشت
  2. کنجد با شکر
  3. برنج
  4. گوشت ‌های مختلف از جمله گوشت کبک و بلدرچین
  5. شیره انگور
  6. سنجد و پودر سنجد
  7. کاهو
  8. عسل
  9. و مواردی از این دست

 

 

5.     استفاده از مکمل ها

در صورتی که پزشک مربوطه تجویز کرده باشد افرادی که دچار لاغری ارثی هستند می‌ توانند از مکمل ‌ها هم  بهره ببرند. استفاده از یک سری از روغن‌ های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن بنفشه و چند نوع روغن دیگر از روغن ها هم در درمان لاغری ارثی موثر هستند که البته مصرف آن ها نیازی به مجوز پزشک ندارد.

 

 

6.     اعصاب راحت و آرام

پرهیز از استرس و غصه خوردن هم عامل بسیار مهمی برای درمان لاغری ارثی است. غصه اشتهای فرد را کاهش می ‌دهد و اجازه نمی ‌دهد که مواد غذایی لازم به بدن او برسند. خواب شما هم باید کافی و استاندارد باشد تا امیدوار به افزایش وزن خود باشید.

 

7.     حمام با آب ولرم

افرادی که با لاغری ارثی مواجه هستند بهتر است که در موقع حمام کردن از آب ولرم به جای آب داغ یا آب سرد استفاده کنند.

 

8.     پوشیدن لباس های نرم

عامل دیگری که در درمان لاغری ارثی موثر است پوشیدن لباس ‌های استاندارد است. در صورتی که از لباس ‌های نرمی مانند لباس های کتان استفاده کنید، احتمال چاق شدن شما افزایش پیدا می‌ کند.

 

9.     زدن عطر

شاید باور نکنید ولی استفاده از عطرهای خوشبو هم می ‌تواند در نهایت موجب افزایش وزن افراد لاغر شود. در واقع وقتی که از عطرهای مطبوع استفاده می ‌کنید، قلب شما تقویت می‌ شود و جریان خون شما بهبود پیدا می کند.

 

10 . دوری از دود

مصرف سیگار و انواع مواد مخدر باعث می ‌شود که فرد دچار لاغری شود. اکیداً توصیه می ‌کنیم که اگر قصد چاق شدن دارید و از لاغری خود اذیت می ‌کشید به صورت کامل سیگار و قلیان و مواد مخدر دیگر را کنار بگذارید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله در مورد درمان پذیر بودن لاغری ارثی صحبت کردیم و راه کارهای مختلفی را برای درمان لاغری ارثی ذکر کردیم. بدیهی است که اگر فرد از یک بیماری مانند دیابت یا بیماری های دیگر رنج می برد و همین عامل، باعث شده است که آن فرد، لاغر شود باید قبل از هر چیز به درمان آن بیماری اقدام کند. بعد از درمان بیماری و یا حتی در خلال درمان بیماری، باید به سراغ راه کارهای چاقی رفت. پیشنهاد میکنیم از صفحه لاغری با فیزیوتراپی نیز دیدن کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *